Workshops

  • De aangegeven leeftijden zijn een indicatie, het staat vrij om kinderen van andere leeftijden in te schrijven. Dit is de verantwoordelijkheid van de ouders.
    Wil je samen met je kind een workshop doen, dan ben je ook van harte welkom
  • De workshops kosten 30euro per stuk, inc alle materialen als die nodig zijn
  • inschrijven kan via menukeuze agenda


Foto’s maken zonder camera

Fotogrammen zijn bekend geworden door kunstenaars zoals Mann Ray, Een fotogram is eigenlijk niets anders dan een vastgelegd schaduwbeeld. We gaan aan de gang met papier dat we zelf lichtgevoelig maken met een speciale oplossing. Daarna bedekken we het papier met allerlei materialen om het vervolgens te belichten. Het resultaat zal meer dan verrassend zijn.

Deze workshop is meest geschikt voor de leeftijd 10-16 jaar

Een fotogram van Mann Ray

Pinhole fotografie

Fotografie lijkt zich te kenmerken door grote camera’s en dure lenzen. Wij gaan echter aan de slag met een camera zónder lens. En die maken we ook nog eens zelf. Tijdens deze workshop bouwen we onze eigen camera van diverse materialen, laden er een stuk papier in en maken ook nog eens een foto met de unieke pinhole eigenschappen. Een bijzondere ervaring

Deze workshop is meest geschikt voor de leeftijd 10-16jaar

een pinhole foto

Licht sturen met eenvoudige middelen

Een studio staat vol met dure apparatuur, flitsers met lichtboxen, statieven, reflectieschermen en achtergronden en dure camera’s. Veel te duur voor de meesten van ons. Maar heb je al die spullen ook echt nodig? We gaan in de studio en buiten laten zien dat je het licht ook kan sturen met hele goedkope en makkelijke verkrijgbare middelen die heel verrassende effecten geven. Je zult versteld staan wat er allemaal mogelijk is zonder veel geld.

Deze workshop is meest geschikt voor de leeftijd 10-16jaar. Het gebruik van een spiegelreflex of systeemcamera heeft de sterke voorkeur maar is niet absoluut noodzakelijk.

we leren onder andere hoe we de onscherpe achtergrond makkelijk een vorm kunnen geven

Fotograferen met een spiegelreflex

Waarom gebruiken fotografen toch altijd van die dure camera’s en lenzen, terwijl je ook met een klein fototoestelletje of je telefoon, die alles zelf doen, kan fotograferen. Het grappige is dat een spiegelreflex camera zich juist kenmerkt doordat hij niet alles zelf doet (hoewel hij het wel kan). We krijgen controle over diverse eigenschappen van de camera die mede bepalend zijn voor de foto die je krijgt. Die gaan we volop uitproberen.
(Deze workshop is ook geschikt voor systeemcamera’s, belangrijk is dat de camera een M, S en A stand heeft en minimaal een APS-C/DX formaat sensor)

Deze workshop is meest geschikt voor kinderen van 12-18jaar

Spiegelreflex camera

Schilderen met licht

Dacht je dat je allen kon schilderen met kwasten en verf? Nou dat heb je echt dan fout, je kan namelijk ook schilderen met licht. In deze workshop gaan we daarmee aan de gang en komen tot de meeste verbluffende resultaten die je een heel nieuwe blik geven op wat er allemaal met fotografie kan

Deze workshop is meest geschikt voor 10-16 jaar

Bijzondere foto’s door middel van lichtschilderen